• 17.12.2011
Haberi Paylaş

TARLADAN SOFRAYA TURP

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu işçiler turpları tek tek yıkayarak paketleyip satışa hazır hale getiriyor

Türkiye'nin turp ihtiyacının yüzde 70'ini karşılayan ve bölgede "Kırmızı altın" olarak adlandırılan Kadirli turpu bu yıl üreticisinin yüzünü güldürüyor. Kadirli'de yaklaşık 5 ay süren turp hasadı boyunca yaklaşık 5 bin kişi bu sektörde istihdam ediliyor. 
Piyasada bu yıl 20 kiloluk turp torbalarının 8 TL'ye satılması Kadirli'de turp üreticisinin yüzünü güldürüyor. İlçe ekonomisine yılda yaklaşık 16 milyon lira katkı sağlayan turp tarladan sofraya zahmetli bir yolculukla ulaştırılıyor. 
Sabahın ilk ışıklarıyla tarlada başlanan hasat işlemi şehrin merkezinden geçen Savrun çayı üzerinde kurulu havuzlarda devam ediyor. Çoğunluğunu Kadınların oluşturduğu işçiler turpları tek tek yıkayarak paketleyip satışa hazır hale getiriyor. 
Kadınların torbaladığı turplar erkek işçiler tarafından kamyonlara yükleniyor. Daha sonra turp yüklü kamyonlar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlere yola çıkıyor. 
Sofralarda da lezzetle yenen turp böbrek taşı, astım, sarılık, öksürük ve romatizma gibi hastalıklara da iyi geliyor. 

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

İLGİLİ HABERLER
  • BİZE ULAŞIN
  • GERİ BİLDİRİM
    GERİ BİLDİRİM x
    Sizin fikirleriniz her zaman bizler için önemli ve değerlidir. Yapacağınız geri bildirimleriniz için çok teşekkür ederiz.
    Geri Bildirim Konusu :  
    Mail Adresiniz:
    Geri Bildiriminiz:  
    Güvenlik Kodu:  
    0 + 3
    Lütfen tüm alanları doldurunuz.